Vistochten

VistochtDe zee rondom Runde is visrijk, hetgeen wordt veroorzaakt door de warme Golfstroom, die de kust van Noorwegen raakt, waardoor vissen veel voedsel en goede leefomstandigheden hebben. De vangst van een vistocht kan bestaan uit zalm, kabeljauw, koolvis, leng en makreel.

Om vanaf het eiland te vissen, is het mogelijk bij de camping, op de pier in de haven en vanaf de brug naar het eiland. Voor deze laatste plaats is echter wel een sterke vislijn nodig.

Het is ook mogelijk om vistochten te boeken bij de Goksöyr Camping. Deze tochten worden over het algemeen 's avonds georganiseerd en kunnen eventueel gecombineerd worden met een zeehondensafari naar de Grasøyane. Deze eilanden liggen toch in de viswateren.

Onder begeleiding van de ervaren schipper kunnen ook niet-ervaren vissers meegaan met de tocht, gewoon omdat het leuk is om de zee rondom het eiland te verkennen. De gevangen vis (vaak rijkelijk) wordt onder de vissers opgedeeld en overschotten worden veelal kosteloos aan campinggasten gegeven. Maar kunnen natuurlijk ook gewoon meegenomen worden.

Een avondje vissen kan uitsluitend gereserveerd worden via Goksøyr Camping.

Vistocht rond Runde