Boottocht langs de rotsen

Met de boot langs de rotsenEen absolute "must" bij een bezoek aan Runde is een boottocht rondom het eiland! Zo kun je pas echt goed de vogelrotsen zien! Van bovenaf zie je slechts het bovenste deel erg goed, het onderste gedeelte blijft verborgen, waardoor de daar broedende vogels aan je aandacht ontsnappen. Omdat de vogels per soort boven elkaar broeden, zie je bepaalde soorten daardoor eigenlijk alleen vanaf de boot! Bovendien is een tocht in een open visserbootje een hele belevenis, met een stuurman die alle rotsen kent, en overal tussendoor durft te varen. In plaatsen in de omgeving zijn ook boottochten naar Runde te regelen, maar wat ze er niet bij vertellen is dat ze niet vlak langs de rotsen varen, en daarom zie je vanaf die boten helemaal niets..... Dit in grote tegenstelling tot een tocht met lokale schippers, want dat is een absoluut hoogtepunt!

Bij de receptie van Goksöyr Camping vraag je naar Knut, hij kan altijd wel een plek regelen voor je op de "Aquila". De schipper, Johan Moltu, woont op Runde en is een ervaren zeeman die het eiland en de vogels op zijn duimpje kent. Uiteraard hoef je niet op de camping te staan om mee te mogen!


Vertrektijden vanuit Runde Haven (op de steiger): 11.00 ; 13.00 ; 16.00. Reserveren kan ALLEEN op de camping.


Van 1 mei tot 31 augustus zijn er maximaal drie rondvaarten per dag, al naar gelang de hoeveelheid interesse en het weer. Voor elke afvaart wordt apart bekeken of deze door kan gaan ivm de veiligheid van de opvarenden.

Duur van de tocht: tussen de 2 en 3 uur

Met de boot langs de rotsen

Prijzen voor 2012:


Volwassenen

NOK 200,-

Kinderen (5-14)

NOK 100,-

Scholieren/
studenten in groep

NOK 150,-

Kinderen tot 5 jaar

Gratis


Eventueel kunnen er extra tochten geregeld worden. Afhankelijk van het weer kunnen de tijden eventueel iets verschoven worden, dit gaat altijd wel in overleg! Bij slecht weer wordt er om veiligheids redenen niet gevaren, of wordt er een minder spectaculaire tocht verder van de rotsen af gemaakt.