Goksöyr Camping
Knut Asle Goksøyr
N-6096 Runde

Tel. : 0047 - 70 08 59 05
Fax : 0047 - 70 08 59 60
Mobiel : 0047 - 924 12 298
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hutten
Kamers
Kiosk
Tourist informatie
Ja, wir sprechen auch Deutsch Yes, we speak English

HET adres voor kampeerders, die met de tent, caravan of camper rondreizen, is de in het dorp Goksöyr gelegen camping van Knut Goksøyr en Inguna Abuce:

In de kiosk kunnen de belangrijkste, dagelijkse boodschappen gedaan worden. Vleeswaren en groenten kan men beter zelf meebrengen. Op Runde zelf is GEEN winkel, maar.... niet getreurd, in Fosnavåg (ongeveer een kwartier rijden) is bijna alles wat je wensen kunt te vinden, grote supermarkten die ook nog eens lang open zijn. In dat dorp kan men ook tanken, en er is een bank. Dit gezellige vissersdorp ligt op ongeveer 15 kilometer rijden van Runde.

Vis is er geregeld vangvers en gratis (!) na een succesvolle vangst. Hengeltochten (per boot) worden vanuit de camping graag georganiseerd, inclusief gratis filleercursus en het spectaculaire meeuwenvoeren! En als je niet op een boot mee wilt of kunt, is er altijd nog de pier op de camping, een uitstekende visplek.


Klik op het plaatje om het grote plaatje te zien.

De camping is heerlijk rustig gelegen aan zee. De weg die er langs voert leidt slechts nog naar de rest van het dorp, om daar vervolgens dood te lopen. Omdat er weinig mensen wonen, is deze weg dan ook heerlijk stil. Vlak bij de camping begint het pad naar de vogelrotsen.

Voor een bezoek aan Runde reserveer je toch minstens twee dagen. Veel stamgasten brengen zelfs hun hele vakantie door in Goksøyr. Je hoeft echt geen vogelkenner te zijn om je heerlijk te vermaken op dit unieke eiland. Iedereen die ook maar een beetje houdt van natuur en rust zal merken hoe heerlijk het er is.

Klik op het plaatje om het grote plaatje te zien.

Klik op het plaatje om het grote plaatje te zien

Bij zonsondergang is vaak een fantastisch kleurenspel te zien: de zon kleurt het dorp met de omliggende rotsen prachtig rood.

Ook de schepen die van of naar Ålesund varen kunnen vanaf het eiland goed waargenomen worden. En anders wel de naar vis duikende Jan-van-Genten.

Bijna alle kampeerplekken hebben uitzicht over zee. Rustig kan men vanuit de tent, caranvan of camper het komen en gaan van de golven en getijden volgen, genieten van de zonsondergang of kijken naar de voorbijvarende schepen.

Klik op het plaatje om het grote plaatje te zien


Klik op het plaatje om het grote plaatje te zien

Er komen ook nogal eens schoolklassen, studenten en reisgezelschappen op de camping. Knut heeft hiervoor een rondleiding georganiseerd, waarbij hij onderandere opgezette zeevogels laat zien. Natuurlijk is dit voor de gasten geheel gratis.

Muskusossen......
zijn er niet op Runde. Wel zijn deze dieren onder andere in het Nationale Park Dovrefjell te zien! En dus gaan mensen, om even iets anders dan vogels te kijken, wel eens een tripje maken naar het woeste berggebied van Dovrefjell. Als uitgangspunt voor tochten en Muskusos-safari's is Magalaupe camping heel geschikt.Naar top van de pagina