Over deze site

Wij zijn Sander Lelieveld en Sonja de Wolf (link naar andere site). Twee mensen die enorm veel van Noorwegen houden. Wij vinden het heerlijk om er te gaan kamperen met de tent, met in het achterhoofd dat als het voor langere tijd te slecht wordt, hutjes altijd nog goede uitkomst kunnen bieden.

Camping van RundeZomer 2001, tijdens een vakantie bij Knut, de eigenaar van Goksoyr-camping, spraken we uitvoerig met hem over hoe zijn camping er op vooruit was gegaan, de afgelopen 15 jaar. Het viel ons op dat er een apart gedeelte aan zee was gemaakt, geheel vlak, voor de campers en caravans. Dat de tentjes nog steeds op een apart terreintje stonden, lekker klein. Op die manier hebben de kampeerders lekker rust, en staan ze niet met hun tentje tussen de campers in. En kunnen de grote campers ook makkelijker het terrein op manoeuvreren.

Er volgde een verhaal over hoe heerlijk rustig het was op de camping, en die rust vond Knut natuurlijk ergens wel fijn, alleen heeft hij voor die aparte camperplaatsen veel geinvesteerd. En die heeft hij voorlopig nog niet terugverdiend. Konden wij hem helpen door in Nederland reclame te maken voor zijn camping? Geen probleem.

Campers staan direct aan zee op de camping in Runde Maar omdat wij niet alleen reclame voor een camping wilden maken, hebben we hem aangeboden om reclame voor heel Runde te maken, dan maak je eigenlijk automatisch ook reclame voor hem, tenslotte. En reclame is ook een term waar we een hekel aan hebben. We willen geen reclame maken, maar mensen informeren, zodat alleen het juiste publiek ook eens afreist om op Runde te verblijven. Hij gaf ons het adres van de beheerder van een duitse Runde-site, en maakte duidelijk dat een eenvoudige vertaling van het belangrijkste deel al heel wat zou zijn.

Na bestudering van de duitse site zijn we tot de conclusie gekomen dat wij bepaalde dingen anders wilden doen. Er meer persoonlijkheid van onszelf in stoppen. En niet alleen maar letterlijk vertalen, maar ook nieuwe dingen er in verwerken. En enkele dingen er ook niet in verwerken. Zo zijn we aan de slag gegaan, en gaandeweg tot de conclusie gekomen dat we zeker niet alles in één keer zouden moeten doen. Vandaar dat deze site regelmatig (maar niet vaak) weer aangevuld of veranderd zal worden. We hopen dat U er veel plezier aan beleeft! En U op Runde ooit eens tegen het lijf te lopen.

Laten we eerlijk zijn: alleen natuurliefhebbers horen thuis op zo een mooi eiland. Maar gaat er wel ander volk op vakantie naar Noorwegen? Ik ben ze nog maar weinig tegengekomen. En het feit dat U op deze site de moeite neemt om rond te kijken geeft al aan dat U geinteresseerd bent. Welnu, als U van de natuur houdt, en dat kan op vele manieren, lees dan rustig door. En geniet van wat Runde U allemaal te bieden heeft. Rust, Ruimte, Natuur!

Heeft U vragen of opmerkingen over deze site? Aarzel niet om ons te kontakten! Ons adres is (ivm spammers is dit adres niet klikbaar):
Sorry dat je er niet op kunt klikken....

Ook zou je ons een berichtje kunnen sturen via ons contactformulier.

Aan de gegevens deze site, in welke vorm dan ook, kunnen geen rechten ontleend worden. Het betreden van de rotsen op het eiland kan zeer gevaarlijk zijn bij het niet opvolgen van de opschriften op de borden en/of de aanwijzingen van bewoners van het eiland Runde.